top of page

Efter en vecka av Yogalärarutbildningen i Indien

7 april 2019 Varkala, Indien.


Har varit här i Varkala i en vecka nu och således klarat av en fjärdedel av den 200 timmars Yogalärarutbildning som jag utför här. Bor på ett helt fantastiskt hotell med utsikt över Varkalas strand som vackert sträcker sig flera kilometer söderut längs den klippa som samhället här ovan är uppbyggt på. Längs klippkanten går ett färgglatt promenadstråk skuggat av palmträd, där människor från alla Indiens hörn öppnat små butiker för att sälja sina tyger och smycken till alla de turister som i de flesta fall är här för Yogautbildningar eller olika ayurvediska retreat. Trots att det är lågsäsong här just nu märks det ändå att Varkala är en avskärmad liten turistbubbla, en bit utanför Indiens verkliga puls. I vanliga fall när jag är på resande fot brukar jag verkligen vilja uppleva landets kultur till hundra procent, men det känns skönt att vara just här i Varkala och inte i exempelvis Bombay, eftersom mitt syfte med denna resa ligger på Yogan. Det är dessutom skönt att ännu inte ha blivit magsjuk eller bestulen på något – och även om jag inte ätit något annat än den mat som vi blir serverade här på hotellet (vilket bara är s.k. ”yogisk” mat) skulle jag trots allt kunna gå ut och få tag på en pizza eller en smoothie-bowl om jag så verkligen skulle vilja det.