YOGAFILOSOFI

Fanniesyoga Fannie Elveljung Yoga på Smögen

"Den koncentration och det fokus som krävs till rörelserna gör att mitt sinne helt enkelt tvingas koppla av från vardagliga tankar, oro och stress."

Fannie  —  

För mig handlar yoga om balans och förening, mellan kropp, sinne och själ. Att lyssna in till kroppens signaler och ge utrymme till andetaget, för att kunna utnyttja dess otroliga kraft. Inte bara vid praktiskt utövande av positioner och rörelser på yogamattan, utan också i det vardagliga livet. Det kanske låter flummigt, men egentligen är det så simpelt och okomplicerat som det bara kan bli - att stanna upp då och då, ta några djupa andetag och blunda för en stund. Så lite som det kan ge så otroligt mycket fint som lugn, koncentration, ro, kreativitet, kärlek och mer

BAKOM FANNIESYOGA 

Fannie Elveljung heter jag som står bakom Fanniesyoga. Med stor passion för rörelse, äventyr, natur och hav utvecklar jag koncept och klasser med syfte att utforska mer av det som finns inom oss själva, men också utom - mer av universum och jordens otroliga natur. Med utgångspunkt i Hatha, grunden av all praktisk yoga, och med stort fokus på andningen bjuder jag in till en praktik öppen för alla. 

Själv upptäckte jag yogan genom min mormor, på hennes terass i Spanien 2015, där hon utmanade mig till att utöva Yinyoga dagligen i nästan två veckor. Stressad, något utmattad och med stora obalanser i kropp och sinne insåg jag snabbt hur gott yogan gjorde.

 

Sedan dess har jag yogat till och från fram tills 2019 då jag började meditera och yoga regelbundet. Stress, prestation och krav var grundpelare i min verklighet fram till just 2019, som blev en riktig vändpunkt för mig, då jag i april bestämde mig för att åka till Indien för en månads yogalärarutbildning där.

Efter en månads intensiv, ögonöppnande, inspirerande och otroligt lärorik utbildning i Varkala, genom Santhosh Yoga School, ville jag inget annat att dela mina nya kunskaper och lärdomar med andra. Det blev starten på ett fantastiskt nytt kapitel i mitt liv, av mer medvetenhet, lugn och välmående.

På ett personligt plan och som yogautövare själv har jag en lång väg att gå, och jag har efter 1,5 års erfarenhet av att leda klasser lärt mig så otroligt mycket av det och deltagare, såväl på som utanför mattan i livet. Och det är framförallt det, som gör mig så ödmjuk och passionerad till att dela yogan med andra människor, med en ständigt nyfiken vilja till att lära och uppleva mer.

IMG-20181002-WA0000.jpg

- Fannie

Såhär glad var jag när jag kom hem till Smögen i maj 2019 med mitt 200 YTTC-diplom. 

Och sedan dess, har jag undervisat olika klasser och hållt en rad olika Yoga-inspirerade koncept:

- På Hrönns Massage & Qinopraktik maj 2019 till Oktober 2019​ samt sommar och höst 2020.

- I samarbete med Smögen Dyk & Upplevelse sommaren 2019 samt sommar och höst 2020.

- På Salt House Surf Camp, i Taghazout, Marocko, november och december 2019. Två klasser/dag 6 dagar i veckan.

- På Miramar Surfcamp, i Puerto Sandino, Nicaragua, januari och februari 2020. Två klasser/dag 7 dagar i veckan.

- På Nimbu Surfhouse, i El Transito, Nicaragua, 12/3-12/4 2020. En klass/dag 7 dagar i veckan.

I maj 2020 startade jag min enkla firma Fanniesyoga, men som ovan beskrivet fortsatt samarbeta tätt med Hrönns Massage och Smögen Dyk.

Under 2021 kommer den främsta plattform för Yoga med mig vara online då jag kommer flytta utomlands pga annat arbete. Så håll ut och utkik för kommande klasser! Jag hoppas att vi ses i etern :)