top of page

YOGAFILOSOFI

Fanniesyoga Fannie Elveljung Yoga på Smögen

"Den koncentration och det fokus som krävs till rörelserna gör att mitt sinne helt enkelt tvingas koppla av från vardagliga tankar, oro och stress."

Fannie  —  

För mig handlar yoga om balans och förening, mellan kropp, sinne och själ. Att lyssna in till kroppens signaler och ge utrymme till andetaget, för att kunna utnyttja dess otroliga kraft. Inte bara vid praktiskt utövande av positioner och rörelser på yogamattan, utan också i det vardagliga livet. Det kanske låter flummigt, men egentligen är det så simpelt och okomplicerat som det bara kan bli - att stanna upp då och då, ta några djupa andetag och blunda för en stund. Så lite som det kan ge så otroligt mycket fint som lugn, koncentration, ro, kreativitet, kärlek och mer

BAKOM FANNIESYOGA

Fannie Elveljung heter jag som står bakom Fanniesyoga. Med stor passion för rörelse, äventyr, natur och hav utvecklar jag koncept och klasser med syfte att utforska mer av det som finns inom oss själva, men också utom - mer av universum och jordens otroliga natur. Med utgångspunkt i Hatha, grunden av all praktisk yoga, och med stort fokus på andetaget bjuder jag in till en praktik öppen för alla. 

Själv upptäckte jag yogan genom min mormor, på hennes terass i Spanien 2015, där hon utmanade mig till att utöva YinYoga dagligen i nästan två veckor. Stressad, något utmattad och med stora obalanser i kropp och sinne insåg jag snabbt hur gott yogan gjorde.

 

Sedan dess har jag yogat till och från fram tills 2019 då jag började praktisera regelbundet. Stress, prestation och krav var grundpelare i min verklighet fram till just 2019, som blev en ordentlig vändpunkt för mig, då jag i april reste till ett Ashram i Indien för en yogalärarutbildning.

Efter en månads intensiv, ögonöppnande, inspirerande och otroligt lärorik utbildning i Varkala, genom Santhosh Yoga School, ville jag inget annat att dela mina nya kunskaper och lärdomar med andra. Det blev starten på ett fantastiskt nytt kapitel i mitt liv, av mer medvetenhet, lugn och välmående.

På ett personligt plan och som yogautövare själv har jag en lång väg att gå då jag framförallt drivs av och dras till Yang energi, så även om jag fullkomligt älskar rörelse, flöden, sociala sammanhang och äventyr behöver jag mer stillhet, meditation och Yin för att känna mig mer i balans. Det, i samspel med alla fina människor jag får möta på och utanför yogamattan genom Fanniesyoga gör mig så ödmjuk och passionerad inför att fortsätta dela yogan med andra som är lika nyfikna på att lära och uppleva mer. Mer av livet.

Fanniesyoga

- Fannie

Såhär glad var jag när jag kom hem till Smögen i maj 2019 med mitt 200h YTTC-diplom. 

59516456_2259902907403786_56020897272399

Sedan dess, har jag undervisat olika klasser och hållt en rad olika Yoga-inspirerade koncept på:

- Hrönns Massage & Qinopraktik

 

- Smögen Dyk & Upplevelse

- Salt House Surf Camp, Taghazout, Marocko, okt-dec 2019

- Miramar Surfcamp, Puerto Sandino, Nicaragua, jan-feb 2020. 

- Nimbu Surfhouse, El Transito, Nicaragua, mars-april 2020.

Under 2021 var min främsta plattform för Yoga online då jag bodde i Yaounde, Kamerun.

2022 och 2023 fortsätter jag att yoga med er online från Kapstaden under vintermånaderna, och på Smögen under somrarna!

bottom of page