top of page

Att vara eller inte vara Yogi?

Innan jag själv började Yoga hade jag en bild av att Yoga bara var för 1.flexibla, 2.lugna, 3.supersmala 4.hippies.


Jag själv var dock rena rama motsatsen.


Nämligen 1.en stel fotbollsspelare, 2.superstressad med skyhög press på mig själv, 3.mer muskulös än smal, utan den typiska ”Yogakroppen” och 4.inte alls tilltalad av rökelser, kristaller eller annat ”flum”.


Men vad jag insåg efter att min kära mormor faktiskt tvingat mig till att Yoga 10 dagar i sträck 2015, var att:


1.jag ju verkligen behövde Yogan för att bli mer flexibel och smärt/skadefri, inte för att jag redan var flexibel och inte hade ont någonstans i kroppen…


2.Yogan gav mig mentala verktyg för att inte gå sönder av all stress och press som jag och samhället satte på mig.


3.bara för att supersmala Yogis får störst utrymme på sociala medier och i det offentliga så betyder inte det att man måste vara smal för att Yoga. Det har tagit mig flera år att acceptera min kropp så som den är byggd och exempelvis inse kraften av mina otroligt starka ben istället för att klanka ner på dem bara för att de inte är yoga-norms-pinnsmala.


4.när det kommer till spiritualitet och ”flum” som kristaller, rökelser, olika healing former och liknande har nyfikenhet, istället för dömande tankar, tagit mig otroligt långt i min personliga utveckling på bara några få år.


Känner du igen dig i tron om att Yoga inte är ”för dig”?


Kanske är du stel, känner dig svag, obalanserad, ständigt stressad och pressad eller helt enkelt o-kompatibel till allt vad Yoga innebär? Då är jag säker på att Yoga faktiskt vore perfekt för just dig. För jag har själv varit där. För inte alls länge sedan.

Är dagligen tacksam över allt yogan ger mig fysiskt men framförallt psykiskt och emotionellt. Och det är det som står för drivkraften bakom Fanniesyoga.


Kram och ha en underbar dag,

Fannie

44 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page