top of page

Stanna upp i dagens supersnabba samtid

Låt oss inse faktum; vi lever i en supersnabb och stressande samtid, där mycket handlar om prestation, perfektion och effektivitet. Vad kan då vara mer uppfriskande än att stanna upp och skynda långsamt? Och i en verklighet av alldeles för många distraktioner, där sociala medier och konstant interagerande med andra människor tar upp mer koncentration än ens egna andetag, anser jag ingeting vara lyxigare än ren och skär uppmärksamhet. Uppmärksamhet till vad som faktiskt sker och finns runt om en.


Är du lika svensk i sättet som jag och älskar struktur, organisering och planering? Rasar din värld samman om du inte bockar av de där tio punkterna på din dagliga checklista? Vi alla känner nog så ibland, och ibland räcker helt enkelt inte dygnets timmar till allt vi intalar oss själva att vi absolut måste göra! Men vem bestämmer egentligen att det är just ”måsten”? Ofta är det vi själva. Så då borde väl vi själva också kunna göra dessa ”måsten” till ”icke-måsten” också, eller? Jag tror det. I slutändan är inget viktigare i ditt liv än du själv, och det enda som rent faktiskt skulle göra att din värld rasar samman, det är om du själv går sönder av all stress och press från dina påhittade måsten.


Kanske kan du ifrågasätta dig själv och ditt vardagliga handlande, agerande och sätt att leva lite oftare; varför du finner behov av vissa saker - som att checka mailen precis innan läggdags, scrolla instagram i timmar, finslipa din linkedin-profil till det yttersta, underhållas av youtube profiler vid matbordet, och/eller annat. Kanske behöver du inte alltid distraheras av de där sakerna.


Tillåt dig själv att blicka upp ibland, ge uppmärksamhet till vad som finns naturligt runt omkring dig och njut av de extra minuterna av stillhet som en försenad buss eller lång matbutiks-kö faktiskt kan ge.Pausa. Andas. Titta upp.

46 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page