top of page

Reiki

en tusenårig behandlingsmetod från Japan och Tibet, som syftar till att öka på livskraften.

Meditation Reiki Healing

För närvarande går inte behandlingen att boka hos mig. Håll utkik framåt vår och sommar 2023 då behandlingen kommer kunna bokas igen.

Här kan du som är nyfiken läsa lite kort om vad Reiki är:

Vad?

En mjuk men samtidigt väldigt effektiv energibehandling vid till exempel smärta, stress, utbrändhet, oro, sömnsvårigheter, ångest samt fysiska och mentala spänningar. Det är också en fantastisk metod för personlig utveckling, bättre självförtroende och djupa livsinsikter. Rent fysiskt i kroppen kommer man med Reikienergin åt en djup avslappning samtidigt som oxytocinet i kroppen ökar (kroppens egna lyckohormon). Det hjälper således personen att läka sig själv, öka välbefinnandet och höja livskvaliteten.

Reiki består av två ord: rei, som betyder universell och ki: som betyder livsenergi.

Behandlingen

Under själva reikibehandlingen ligger klienten på en massagebänk, fullt påklädd under en filt där reikiterapeuten håller varierande, stilla handpositioner på kroppen eller i auran/energikroppen. Man kan uppleva diverse olika fysiska sensationer, som värme, kyla, pirr, tyngd eller lätthet.

Efteråt

Efter en behandling kan man uppleva sig skönt utvilad, helt slut, upprymd eller känslosam – alla känslor är välkomna och oberoende hur man känner sig efter behandlingen så har ett healande förlopp satts igång och det som behöver komma ut – det kommer ut!

Ofta mår man bra av att gå på flera behandlingar i följd, och det kan emellanåt vara nödvändigt för att nå långsiktiga effekter av healingen. Vanligtvis brukar det då gå en vecka mellan behandlingarna.

För vem?

Reiki kan tas emot av alla, oavsett om man är spirituellt eller vetenskapligt lagd, och har ingenting med religiös tro eller övertygelse att göra. Det går dessutom att vara hur skeptisk som helst emot metoden, den fungerar ändå!

 

Friskvård

Idag klassas Reiki som rehabiliterande friskvård av Skatteverket och kan användas till friskvårdsbidrag. I Sverige används det ännu inte på sjukhus, men det gör det i Norge, England, USA, Australien, Spanien och Uruguay. Många studier har gjorts inom flera områden och framförallt visar dem att Reiki har en bra effekt och att resultaten ökar välbefinnandet och ger både fysisk och psykisk förbättring på många områden.

Reiki Behandling
Kristaller Salvia Rökelse
Doft oljor Reiki Healing
bottom of page